Tacogratäng..

Körde lite LCHF idag och gjorde en supermumsig tacogratäng.. Philadelphiaost i bottnen.. sen stekt tacokryddad köttfärs med lök i ovan på.. sen massa ost på de och lite tomat sen in i ugnen.. servera med creme fraiche.. Det blev farligt gott:) Melissa tyckte också det var mums och åt en massa:)
Hon har varit långdag idag på dagis och det märkt.. Eftersom hon är lite extra gnällig idag.. Hon är nog supertrött.. Så hon får komma i säng lite tidigare idag tror jag..
 
Idag köpte jag de första plagen till bebis <3 .. Efter ultraljudet på måndag kommer de bli fler.. :)
 

Syskonvagn...

Har haft massa funderingar på hur vi ska göra med vagn nu när det blir syskon. Vår underbara vagn som vi har nu bugaboo bee+ är ju ingen bra vagn alls för en nyfödd.. Så den kommer vi ju få sälja.. Att ha en tvååring på endast ståbräda är ju inget alternativ heller då Melissa säkerligen kommer till att sova middag då fortfarande i vagnen om vi är ute. Det finns ju en del vagnar att välja på. Men jag tycker de flesta ser så himla klumpiga ut. Dessutom är ju ett krav att man ska kunna ha båda barnen vända mot mig. Funderade på en phil & teds ett tag.. där de inte sitter bredvid varandra.. Men då får ju ena barnet sitta nertill liksom.. Det känns inte så schysst. Sen vill jag ju inte gå med en bautastor och bred vagn när tex man bara har ena barnet med sig.. Nä, har kommit fram till att det finns ingen vagn som klår Bugaboo donkey när de gäller syskonvagn. Där kan man skifta sistarna hur som helst.. Och dessutom göra om den till en singelvagn när det behövs.. Sen att den är en utav de dyrare vagnarna på marknaden är ju lite mer negativt.. Men den lär vara värd vartenda krona.. Får bara hoppas på att man slipper få en med knarr som verkar vara den största nackdelen med den vagnen.. Sen när Melissa vuxit ur vagnen.. Så kan man ju använda den som singel och inte behöva köpa en ny igen.. Och sen vet man aldrig om det blir fler barn igen.. Då har man redan en syskonvagn på lager :)
Vår nuvarande pärla.. :)
 
Vår blivande pärla .. Frågan är bara vilken färg man ska välja?

Lillebror eller Lillasyster?

Jahopp..Melissa har hostat i stort sett heela natten..Inte lätt att sova då inte.. Sen är hon dunderförkyld och det rinner floder ur näsan.. Så det fick bli en hemmadag idag.. Hon har ju iaf ingen feber så det är ju skönt. Nu ligger hon och nannar i knäet och jag ska passa på att kolla på film.. Life of Pi blir de:) Man är ju så trött om kvällarna så brukar lägga mig strax efter Melissa somnat.. Inte så man orkar se film iaf.. Så får passa på nu..
Jag känner mig inte riktigt kry heller. I början av förra veckan fick jag sån spännande huvudvärk och konstig känsla i halsen..Precis som om jag skulle bli jättesjuk..Men sen försvann det..Men nu är de precis likadant igen..Bär väl på ett virus som inte riktigt vill bryta ut :S
 
En vecka kvar till Rul <3 Vad tror ni att det blir?..En Lillebror eller Lillasyster? Jag tror att det blir en liten lillasyster minsann..:) Längtar....
Med handen på kinden :)

Vecka 19

Idag går man minsann redan in i vecka 19... Snart halvvägs :D Förra veckan var jag på inskrivning hos barnmorskan.. De mätte mitt blodtyck tog blodprov osv. Allting såg bra ut förutom järnvärdet som hade sjunkit lite.. Fick lyssna på bebisens hjärta också <3 Snart snart snaaaart får vi reda på vad det är som gömmer sig där inne.. Den 4e mars ska vi på Rul... Lite mer än en vecka kvar.. Hoppas bara busungen vill visa upp vad den ha för kön :p
Bebis har börjat ge sig rejält tillkänna också.. Känner sparkar ganska många ggr om dagen nu.. Åhh vad de är mysigt... Kan ligga i evigheter och bara titta på magen och mysa till sparkarna =)
Var ju på glukosbelastning i måndags också.. och sån tur var så låg sockret bra.. så inget tecken än så länge på graviditetsdiabetes..( som jag drabbades sist utav ) ..
 
Ikväll ska jag och Melissa mysa med pizza, melodifestivalen och glass.. Stumpan har ju fått en rejäl förkylning igen.. så då får man gotta till de lite extra.. Mannen är bortrest och ska vara borta en hel vecka :( Men de är bra att kunna sakna varandra ibland =)

I måndags var vi på aquakul... Jättelängesen jag var där... Lilla badkrukan tyckte dock de var himla kallt i vattnet så vi fick hålla till i den varma runda poolen istället:P Nästa vecka bär de av till Lund för att prova nya badhuset där :) Det ska ju vara varmare där så får hoppas hon trivs bättre där:P
 
Bebis måste ju så klart vara med på frukosten :)
 
 
 
På alla hjärtans dag fick Melissa själv bygga sin egen nalle :) Hon valde så klart en liten ninis.. :)
 
 
 
Lunchpaus i badandet =)



 
 
 
 
 
 

Freeeedag

Och jag skulle ha varit ledig men istället spenderar jag den på jobbet.. Tur man får bra betalt idag iaf ;)
Imorgon går jag in i vecka 17.. Och man har börjat ana lite rörelser där inne.. Längtar tills man känner bebisens sparkar rejält .. Det är så himla mysigt... Just nu mår jag faktiskt ganska bra i graviditeten.. Förutom tröttheten och foglossningen som börjat komma.. Vill så gärna kunna jobba längre denna graviditeten.. Får hoppas att fogarna orkar det..

Hej och hå

Vad tiden går snabbt nu.. Det var ju hur längesen som helst som jag uppdaterade.. Har dock haft fullt upp.. Hunnit med en liten miniweekend i istanbul.. Hunnit vara sjuka och hittat på massa bus.. Och sist men inte minst så har man ju fått titta in till lilla livet igen som växer och gror i magen... Vi var ju på KUB den 22a januari.. Allting såg jättefint ut..Busungen for runt som tusan.. Sög på handen och hade sig.. Dock ville den iiinte visa sin lilla nackspalt för barnmorskan.. som fick skaka på magen så den skulle lägga sig rätt.. Jag fick gå och kissa och prova och hosta och lägga mig på sidan.. Men icke, busungen skulle ligga så skönt på magen.. Efter många försök så fick hon äntligen en bra bild så att hon kunde mäta den.. Föresten så troooor jag .. men jag kan ju ha hört fel. Att barnmorskan råkade säga "hon" när hon skulle berätta nått om bebisen.. Fick ju en bild på lilla könet också och de ser ju ut som en liten kiss.. Kan det vara en lillasyster som döljer sig där inne? Vi får se om ett par veckor =)
 
I torsdags var det dags för en liten bvc-tur för Melissa.. 18-månaders kontroll.. Stora tjejen nu. Hon tyckte det var skitkul att leka i väntrummet... Så när vi väl kom in för att väga och mäta så ville hon ju inte det alls.. Hon ville ju leka... Och doktorn som kom och skulle undersöka henne var iinte populär.. Hon hade iaf vuxit hela 10 cm och gått upp nästan 2 kg sen sist.. Så nu väger hon 12600 och är 88 cm lång:)
 
Igår var dte hemmamysdag.. melissa och jag bakade ananaspaj till melodifestivalen =) Nu ska vi ut på nått.. Vi vet dock inte vad så vi får se vart de bär av :)
 
 
 

minibus.blogg.se

Mamma till Melissa och pyret som är beräknad till 26:e juli <3

RSS 2.0