<3




Här har det varit fullt upp med kalas, folkets park, lindängsbadet, skanör och massa annat.. Imorgon åker familjen tillbaka till turkiet. Då lär det bli himla tomt här. Just nu saknar jag turkiet väldigt mycket. Värmen och klimatet mest och vi åker ju inte ner förrän i oktober:( Hade velat vara på ett mysigt hotell i Alanya med mannen och Melissa nu. Badat i swimmingpoolen och myst under parasollen.. Menmen.. Vi får en liten semester snart då vi ska bo i sommarstugan när min mamma åker till Spanien.. Får bada i den poolen istället:P
Lite smått ångest att liten ska börja förskolan om en månad.. Vart tog denna mammaledigheten vägen? Känns som om det var igår jag gick från jobbet på gravledighet bara..Bjuder på lite fina bilder då jag inte hinner skriva så mkt mer .. Hade varit kul om ni kommenterar vem ni är som följer min blogg :) 


Och här kommer lite bilder ifrån Melissas kalas :)

Min lilla flicka blir 1 år idag !




Grattis på födelsedagen mitt älskade barn <3 Finns ingen som är underbarare än du <3
 

För exakt ett år sedan..

Så gick mitt vattten..Vårt lilla hjärta var minsann på väg ut till oss..
 
Tänk att man minns det som om det vore igår.. Jag gick upp på toaletten och märkte att det var alldeles blött. Sprang ut och sa till mannen att nu händer det minsann grejer..Också ringde jag mamma och sen förlossningen, eftersom jag inte hade några värkar. De gav mig en tid kl 17:00 ifall ingenting skulle hänt. Dock upptäckte jag efteråt att vattnet var missfärgat, så jag ringde upp dem igen och de tyckte jag skulle komma in direkt då.
Så mamma kom och hämtade upp oss och vi åkte in. Efter en massa kontroller skulle jag bli igångsatt.
kl 16:00 fick jag en fjärdedels tablett som skulle sätta igång värkarna. Barnmorskan sa att detta kan ta tid och att det är bra om du går ut och går en promenad för att få igång det. Så skulle jag få en ny var fjärde timma tills de var på gång. Men pang bom sa det och kl 17 hade jag starka värkar redan var 5e minut. Vart ju fortfarande inne på prenatalen..Stod och dschade ett bra tag för att lindra värkarna..Jo det fungerade ju en del men jag lyckades duscha så varmt så jag blev rent svimfärdig efteråt. Det var ju mindre smart:P
Vid 20 tiden fick vi äntligen komma in på förlossningen. Promenaden in dit gick dock inte så smidigt då jag fick stanna varannan meter pgrav att en ny värk kom..
Och så fick jag min älskade lustgas:P Sen låg jag där på sidan i min egen lilla värld rent borta och kämpade mig och andades igenom värkarna. Sa inte speciellt mycket utan bara låg där. Tyckte det som var allra jobbigast var när nån tog i eller på mig och när de skulle undersöka mig. Värkarna gjorde tusen ggr mer ont då.
Efter nån timme gjorde det så jäkla ont så jag skrek efter epidural, då kommer barnmorskan in och säger att vi kan ju prova med att höja lustgasen. Då svor jag för mig själv och tänkte vafasiken har jag legat här och haft så jäkla ont också är den inte ens på den högsta?
Ingen epidural blev det iaf för jag det var för sent.
När krystvärkarna väl började, vilken smärta alltså men vilken kraft en kvinnas kropp har. Det är helt fantastiskt.
01:11 föddes hon. Vilken känsla att få upp sitt nyfödda barn på bröstet, att få se hennes vackra ögon och hennes perfekta ansikte, hålla hennes hand och få pussa och krama om henne. Man kan inte beskriva det med ord. Den kärleken en mor har till sina barn, Det finns ingenting som är större än det..Tänk att lilla flickan blir 1 år imorgon. Min bebis har blivit stor....<3 

 
Här ville hon sno Lustgasen, men nejnej den fick ingen röra :P Sista bilden på mig med Melissa i magen:)
 
 

Familjen har kommit..

Igår åkte vi och besökte zoo i köpenhamn. Många år sen man var där. Helt fantastiskt ställe verkligen. Melissa tyckte det var skitroligt att titta på alla djuren och tjoade och sa ojjjj :) Ska bli mysigt att ta dig henne där när hon är lite äldre och förstår mer också. Vi hade jättetur med vädret. Det var molnigt och kom lite smått duggregn nån gång, men hellre det än att gå i stekande sol. Idag var vi på busfabriken så ungarna fick leka av sig och sen blev det en tur till xxxlutz för lite mat. 
Här kommer en liten bildbomb :)
 
 

Regn...

Morgonen började med regn, vilket inte gör mig någonting särskilt då det mest står städ och tvätt på schemat idag:)
 
Igår hannt jag inte blogga då det var full rulle hela dagen. Var iväg en runda på mobilia och letade efter presenter. Sen gick vi vidare till mannens jobb och satt där en stund och väntade på att han skulle sluta. Efter det bar det av till ica maxi. Behövde storhandla inför svärföräldrarnas ankomst. Kan säga att det var inte det lättaste. Melissa har verkligen en vilja utav stål. Hon skulle minsann inte sitta i vagnen. Hon skulle vara nere och springa och utforska. Det hade ju varit lugn om hon gått och hållt en i handen tillsammans.. Men icke.. Hon ska gå på det håll hon vill. Tar man upp henne, ja då vrålar hon och sparkar och har sig så alla folk i hela affären stirrar som om jag skulle gjort henne illa eller nått.. Döpinsamt:P Hur ska denna lilla damen bli vid 2årstrotsen? Fasar redan haha..Samtidigt som det är jobbigt så är det hennes lilla personlighet och den kan man bara älska. Jag sa redan när jag var gravid att jag hoppades på att jag inte skulle få en sån blyg mesig liten flicka som står och gömmer sig bakom mamma. Och det fick jag ju då icke :P
Ända sen Melissa var nyfödd så har hon varit otålig och bestämd. Som vid amningen. Fick hon inte mjölk tillräckligt snabbt och tillräckligt mycket så blev hon skitarg. Tycker det är så fantastiskt att deras personligheter kan synas så tidigt. På återbesöket på BB när det skulle tas pku-prov har till och med sköterskan skrivit i journalen "pigg och arg flicka , fin färg ". Nu låter det kanske som om att hon är arg hela tiden men det är hon absolut inte. Bara när hon inte får som hon vill. Annars så är hon alltid glad och sprallig. Hon är väldigt nyfiken och framåt och vill gärna utforska nya människor. Hon kan vilja upp i famnen på någon som hon knappt träffat innan.
 
Tänk att denna lilla flicka snart är 1 år. Som tiden har gått. För exakt ett år sedan var jag döless på graviditeten, jag var stor som ett hus och hade fått graviditetsklåda över hela magen och på fötter och händer. Fick sova med handdukar som jag hade haft i frysen. men som det kliade, höllt på att bli galen. Den klådan och den värmen. Ingen bra kombination.



Barbaramamma? :P Bjuder på en bild när lillan var alldeles ny också <3

Idag....

 
Har vi bara varit hemma. Blev en liten tur ner till affären bara. Melissa mår mycket bättre och har ätit bra idag.. Tur det gick över snabbt! Ogillar verkligen att se henne sjuk.. Nu är det fullt ös här hemma igen iaf. Hon har börjat halvspringa nu istället för att gå. Sätter man sig på golvet så springer hon fram och tillbaka och ger en en massa kramar <3 mysynge .. Tycker tiden kan gå lite snabbare så de kan bli helg :D då ska Melissa på sitt första ettårskalas:):) och sen kommer svärisarna !Längtar :) nu ska det strax sovas så man är pigg när huliganen vaknar imorgon, förmodligen vid 5-6 tiden.. Snark :P
 

Godmorgon!

Här har det varit godmorgon sedan 05:40. Morgonpigg liten Melissa. Just nu sover hon dock:)
Har suttit och googlat en massa på tårtor, har en himla beslutsångest för vad vi ska ha för tårta. Jag kan verkligen inte bestämma mig! Det finns ju så himla många fina så man blir ju rent snurrig. Måste verkligen bestämma mig snart då kalaset är om ca 2 veckor.. Får fortsätta googla :) Melissa älskar ju teletubbies så är lite inne på en sån tårta..Men sen samtidigt så vill jag ju kanske ha en riktigt prinsessig tårta till henne..Vi får se vad det blir tillslut :)


 
 
Älskar denna bilden på henne. Hon vet verkligen hur man gör en bra pose :P Här var hon 7 månader gammal. Har tagit månadsbilder på henne sedan hon var 3 månader gammal. Jättekul att se hur hon växer och växer. Nu är de dock ett träningspass att få till bra bilder på henne! Hon är ju inte stilla en sekund. När man fått henne på plats och väl fått upp kameran och ska ta en bild så har hon redan sprungit iväg :)

Lyckades..

Jag lyckades minsann fixa till headern. Tur att det finns instruktionsvideos på youtube! ;) Vad tycks?
 

Sjukling..

Lilla Melissa är sjuk, och sover en himla massa. Så då tänkte jag passa på att starta en blogg. Förstår knappt någonting. Himla knepigt med bloggdesignen ju, får se om jag hittar nån som kan det där som kan göra bloggen lite finare..
 
Melissa är som sagt sjuk, hög feber, snorig, och har blivit alldeles prickig över hela kroppen. Förmodligen virusprickar. Hon fick ju tag på en burk häromdagen och lyckades skära sig på den i fingret. Dagen därpå fick hon hög feber och jag blev skitnojjig så vi åkte in och kollade så att det inte var nånting på grund utav det. Men det var det sån tur är inte. Melissa gillade dock inte doktorn. Redan när hon tog fram stetoskopet började hon att skrika, sen var det ju öronen och halsen hon skulle titta på och då blev det ännu värre. Hon vart helt hysterisk! Aldrig hört henne skrika så. Tog säkert en kvart innan hon lugnat ner sig igen. Och då var det ju givetvis dags för ett stick i fingret. Och då blev det samma sak igen. Stackars liten. Gör så ont att se henne vara ledsen. Doktorn såg lite svullnad i hennes hals. Hon har knappt velat äta nått alls sedan igår. Inte ens vattenmelon som hon älskar. Hoppas hon blir frisk snart. Tur i oturen är väl att det kommer nu i allafall. För i helgen kommer svärisarna och Melissas kusiner till sverige och då kommer det vara full rulle. Och så är det ju snart Melissas 1årsdag :)

minibus.blogg.se

Mamma till Melissa och pyret som är beräknad till 26:e juli <3

RSS 2.0